Mit tegyek ha hányingerem van a búzafű ízétől?

A méregtelenítési időszak alatt vagy rossz minőségű lé fogyasztása után hányinger léphet fel. Ha nagyon nem tudjuk meginni ezek után a levet, keverjük valamilyen zöld növénnyel. De csak zölddel keverjük! Szerintem pl. az uborka jó választás, de csak kis mennyiségben.
A szánkat vízzel kiöblítve – nem lenyelve - is megszabadulhatunk a kellemetlen íztől.
A lé fogyasztásakor egy gerezd citromra – nem narancsra vagy mandarinra – ráharapva, annak csak a levét kiszívva keverhetjük a levet a szájüregben. A citrom rostját köpjük ki. Ám sajnos, ha ezt sokáig csináljuk, előbb-utóbb a citromtól is állni fog a hátunkon a szőr.
Aztán segíthet, ha fogyasztás után még le tudunk feküdni.
Vagy befogjuk az orrunkat a fogyasztása közben.
A leghatékonyabbnak a garat-elzárásos technika bizonyult, amit nehezebb leírni, mint megmutatni, de azért megpróbálom. Van egy kis „szelep” a torok és az orrjárat között. Ezt, ha elzárja – kis gyakorlással elsajátítható -, nem fogja érezni se az ízeket, se a szagokat. Zárt állapotban orrhangja lesz. Ezt érdemes a préseléstől, a fogyasztás utáni 4-5 percig fenntartani. Csak az elején tűnhet macerásnak vagy nehéznek.
Tehát kinek mi válik be, de ehhez előbb-utóbb hozzá lehet szokni, mert az undor, sokáig elkísér.
A sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon sokat foglalkozunk és „agyalunk” az ivásán. Ezért az a véleményem, hogy igyuk meg – ne gondolkodjunk – és menjünk a dolgunkra.

Örülök, hogy rám talált!

2008-ban kezdtem búzafüvet és csírákat termeszteni és fogyasztani. Ezek az évek folyamatos kísérletezgetésekkel, fejlesztésekkel és tanulással teltek.
Az árusítás menetét már az elejétől fogva úgy alakítottam ki, hogy a vásárlókkal hétről-hétre találkozzam. Legyen lehetőség közvetlen beszélgetésekre. Ez idő alatt rengeteg tapasztalat, eredmény, élmény gyűlt össze, amit ha egy kicsi időt szentel az oldalnak el is olvashat.
Sok sikert az egészség útján!

Tisztelettel,
Prázmári Mihály

Prázmári Mihály e.v.
Nyitva tartás:
Szerda: 15:00 - 18:00 óráig
Csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
9400 Sopron, Bánfalvi út 14. Kertvárosi Vásárcsarnok 9. számú üzlet
Tel.: +36/20 342 5305
buzafumisi@gmail.com
Skype: Zöldudvar