Mi a helyzet a penésszel és a rothadással?

Ezt legjobban egy jó minőségű mag tudja háttérbe szorítani, persze csak akkor ha nem öntözzük agyon és nem 30 fokon tároljuk. 27 Celsius fok fölötti hőmérsékleten biztosítanunk kell neki légáramlást. Ez sokat segít szintén. Vagy egy kicsit ritkábban ültetjük, hogy jobban áramoljon a szálak között a levegő. Még ezek ellenére is megjelenhet penész a magon vagy körülötte. Ilyenkor nem kell elkeseredni, 1-2 centivel feljebb kell levágni a füvet mint a penész. A fű szárán apró barna foltok jelenhetnek meg, ahol aztán a növény elhal és nem nő tovább. Egy-egy szálon előfordulhat, de ha tömegesen történik, akkor túl magas a helység páratartalma, ami inkább csak több tálca esetén szokott előfordulni, ugyanis a növények párásítják be a helységet. Ilyenkor elengedhetetlen egy párátlanító használata, kb. 60-65%-ra állítva.

Örülök, hogy rám talált!

2008-ban kezdtem búzafüvet és csírákat termeszteni és fogyasztani. Ezek az évek folyamatos kísérletezgetésekkel, fejlesztésekkel és tanulással teltek.
Az árusítás menetét már az elejétől fogva úgy alakítottam ki, hogy a vásárlókkal hétről-hétre találkozzam. Legyen lehetőség közvetlen beszélgetésekre. Ez idő alatt rengeteg tapasztalat, eredmény, élmény gyűlt össze, amit ha egy kicsi időt szentel az oldalnak el is olvashat.
Sok sikert az egészség útján!

Tisztelettel,
Prázmári Mihály

Prázmári Mihály e.v.
Nyitva tartás:
Szerda: 15:00 - 18:00 óráig
Csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
9400 Sopron, Bánfalvi út 14. Kertvárosi Vásárcsarnok 9. számú üzlet
Tel.: +36/20 342 5305
buzafumisi@gmail.com
Skype: Zöldudvar