Klorofill

Talán kíváncsi arra, pontosan mi is a klorofill. Nagyon leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy a sarjadó növényekben található zöld (néha bíborvörös) pigment, festékanyag. Vagy - ahogy korábban már említettem - a növény vére. Dr. Bircher, a híres svájci Bircher-Berner Klinika megalapítójával együtt azonban én is vallom, hogy a klorofill nem más, mint sűrített napenergia.

A növények levelei a napfényt energiává alakítják át, és a rostokban tárolják. Akik húst esznek vagy tejet isznak, napenergiához csupán másodkézből jutnak, mi után a tehén átalakította tejjé vagy hússá. A búzafűlében található szárazanyag hetven százaléka megmunkálatlan, nyers klorofill. A búzafűből (és a nyers zöldségekből, a zöld hajtásokból és növényekből) „koncentrált naperőhöz” juthatsz, méghozzá első kézből.

Dr. Bircher a zöld leveles zöldségekből és füvekből sajtolt levek gyógyászati értékének nyílt szószólója volt. „A klorofill – mondta - javítja a szív működését, és kedvező hatással van az érrendszerre, a belekre, a méhre és a tüdőre. Ezért figyelembe véve serkentő tulajdonságait, páratlan erősítőszer.“

Pontosan ugyanaz az erő, amelytől a fák gyökerei és a fűcsomók idővel képesek átverekedni magukat a járdák cementjén, most elérhető a mi szervezetünk számára is a búzafű és egyéb zöld levek formájában. E létfontosságú erő hiánya a felelős mai betegségeinkért. Bármennyire is elhanyagoljuk a zöld növényeket az étrendünkben és az életünkben, szükségérzetünket sohasem törölhetjük ki tudatalatti emlékeinkből és fiziológiai rendszereinkből.

Örülök, hogy rám talált!

2008-ban kezdtem búzafüvet és csírákat termeszteni és fogyasztani. Ezek az évek folyamatos kísérletezgetésekkel, fejlesztésekkel és tanulással teltek.
Az árusítás menetét már az elejétől fogva úgy alakítottam ki, hogy a vásárlókkal hétről-hétre találkozzam. Legyen lehetőség közvetlen beszélgetésekre. Ez idő alatt rengeteg tapasztalat, eredmény, élmény gyűlt össze, amit ha egy kicsi időt szentel az oldalnak el is olvashat.
Sok sikert az egészség útján!

Tisztelettel,
Prázmári Mihály

Prázmári Mihály e.v.
Nyitva tartás:
Szerda: 15:00 - 18:00 óráig
Csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
9400 Sopron, Bánfalvi út 14. Kertvárosi Vásárcsarnok 9. számú üzlet
Tel.: +36/20 342 5305
buzafumisi@gmail.com
Skype: Zöldudvar