Préselés

Erre készítettünk egy saját tapasztalati használati útmutatót, aminek egy külön oldalt szenteltünk. Ide kattintva olvashatja!

2 hétre adok kölcsön egy prést amivel kipróbálhatja, hogy be tudja-e illeszteni a reggelébe, elbír-e az ízével…stb. Ha igen, akkor először mindenkép a Lexen Healthy Juicer kézi prést ajánlanám. Ha már tartós fogyasztásban gondolkodik, vagy esetleg többen is isszák a háztartásban, akkor érdemes egy motorosra beruházni. Ekkor, ha úgy gondolja a kézi présre már nincs szüksége, könnyedén el lehet adni. Persze csak ha olyan állapotban van.

Nagyon sokan gyorsan akarják ezt a dolgot letudni, s van aki beledobja a turmixba vízzel. Ez egy elég nagy hiba!!! Rostok bent maradnak a turmixban, a rostok közül nem jön ki a lé, s aki így fogyasztja, pár héten – akár napon – belül is bélelzáródást- vagy gyomorvérzést okozhat magának. A forgó élek nagymértékben felmelegednek, tönkre téve ezzel a búzafű belső struktúráját. Ha csak a búzafüvet tesszük a turmixba víz nélkül, leégetjük a motort.

Nincs a fekete rögzítő kicsi bütyke a LOCK felirat O és C betűje között. Nem fordítottuk el rendesen.
Túl sokat tettünk bele, beállt és a biztosítékot kiégette, ami a gép alján kicserélhető. Ennél a problémánál általában valami törni is szokott.
A mágnes-kapcsoló valamilyen oknál fogva nem érzékeli a bütyköt. Szét lehet szedni és kiiktatni 2 vezeték átkötésével, ám ezt már csak akkor tegyék, ha a gép nem garanciális. Eztán viszont jobban kell rá figyelni, hogy mindig rögzítve legyen a munkahenger.

A fekete rögzítő mögé folyhatott búzafűlé vagy valamilyen gyümölcs leve amit préseltünk. Ez száradás után ragad, így nehézkessé teheti az elfordítást, vagy meg is akadályozhatja. A fekete rögzítő belső részén található négy csavar. Vegyük ki őket és mossuk el a rögzítőt és az alatta lévő részt.
Figyelem! A négy csavar által rögzített részt, csak egy féle képen lehet visszatenni, ezért jól figyeljük meg miként helyezkedik el!

Túl kevés füvet tesz bele. Ilyenkor szét kell szedni, és eltávolítani a rátekeredett búzafüvet.

Ne foglalkozzon vele! Ez ilyen! Vagy túl sokat tett bele, ám ekkor hallani fogja valamelyik alkatrész – általában a fekete záróvég – reccsenését is ahogy elrepedt.

Kihagyta a gumi tömítőgyűrűt a záróvég belsejéből. Ha nagyon nem akar szétjönni még a tekerővel se, áztassa be 5 percre úgy, hogy kívül belül, aljától a tetejéig vízben álljon, s próbálja meg újra. Ha így se megy, veselkedjenek neki ketten. Egyik a tekerőt, másik a munkahengert tekerje.

Örülök, hogy rám talált!

2008-ban kezdtem búzafüvet és csírákat termeszteni és fogyasztani. Ezek az évek folyamatos kísérletezgetésekkel, fejlesztésekkel és tanulással teltek.
Az árusítás menetét már az elejétől fogva úgy alakítottam ki, hogy a vásárlókkal hétről-hétre találkozzam. Legyen lehetőség közvetlen beszélgetésekre. Ez idő alatt rengeteg tapasztalat, eredmény, élmény gyűlt össze, amit ha egy kicsi időt szentel az oldalnak el is olvashat.
Sok sikert az egészség útján!

Tisztelettel,
Prázmári Mihály

Prázmári Mihály e.v.
Nyitva tartás:
Szerda: 15:00 - 18:00 óráig
Csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
9400 Sopron, Bánfalvi út 14. Kertvárosi Vásárcsarnok 9. számú üzlet
Tel.: +36/20 342 5305
buzafumisi@gmail.com
Skype: Zöldudvar