Fogyasztásáról

De miért is igyuk a búzafű levét?

Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja. A káros anyagokat lebontja a szervezetünkből. Fogyasztása után 15 percen belül már sejtszinten hat, ha úgy fogyasztják, ahogy a több éves tapasztalatok ajánlják.

A búzafűlé fogyasztása két szakaszra osztható:

  • 1-6 hónapos szoktatási időszakra, mikor a szervezet erősen méregtelenít, ezért szoktatása kulcsfontosságú lehet a fogyasztás eredményét illetően, és
  • az ezt követő sejtépítő időszakra, ami tarthat akár életünk végéig is (egészségben)

A szoktatási mennyiség 2 cl fogyasztásával kezdődik, ám a mennyiség növelése és léptéke egyénenként változik. Előfordulhat, hogy valakinek ez a mennyiség is sok, de kezdetben minden kis mennyiség elfogadható, ha azt a szervezet úgy kívánja. Az emelés szokásos mértéke nem több 1 cl-nél. A mennyiséget soha ne emeljük 2 hétnél előbb. Ha 2 hét után – az esetleges belső ellenállás, vagy undoron kívül – nem érzünk mást – pl. hányingert, szédülést, hasmenést, fáradtságot…stb. -, akkor emeljünk 1 cl-t a mennyiségen. Fontos az alázat! Ne akarjon egyből sokat inni. Lehet, hogy egy életre elvágja magát ettől az éltető létől. De még talán a zöld színtől is!

Az építő időszak alatti mennyiség, a fogyasztás okának, a szervezet állapotának és az egyén szellemi állóképességének a függvényében változik. Aki egészségmegőrzésre issza, napi 4-5 cl (0,4-0,5 dl) bevitele elegendő. Betegség esetén ez a mennyiség akár az 10-15 cl (1-1,5 dl) is elérheti.

Fogyasztása üres gyomorral ajánlott - reggel, felkelés után a legjobb időszak -, ám ha valaki betegség miatt fogyasztja, és napi kétszer issza, annak a második előtt is üres gyomrot lenne jó kialakítania - tehát lehetőleg 4 órával fogyasztása előtt ne egyen, 1-1,5 órával ne igyon -. Majd ezt követően 1 órát ne egyen és ne igyon. Egyes internetes oldalakon ½ órát ajánlanak várakozási időnek, ám tapasztalataim ezt közel se találták hatékonynak az 1 órához képest. Fontos, hogy az 1 óra leteltével, egy pohár vízzel kezdjük a napot, semmiképp se kávéval, tejjel vagy alkohollal. A pohár víz után nem sokkal már ehetünk szilárd ételt, s ezt követően már fogyaszthatjuk a fent említetteket, de ha igazán az egészség a cél, mindegyiket érdemes elfelejteni.

Kézi préssel, a kezdeti napi 2 cl lé , 1 hét alatt kb. 200 g fűből nyerhető ki. Ne feledjék! A füvet hűtőben el lehet tárolni 7-10 napig, ám a levet a préseléstől számított 10-15 percen belül meg kell inni, mert ezt követően gyorsan bomlanak a benne lévő hasznos anyagok.

Nagyon fontos, hogy mivel nagyon gyors és erőteljes a méregtelenítés, sokkal nagyobb figyelemmel legyünk, a minimális napi 2,5, de inkább 3 liter víz elfogyasztására.

Ha nem bírunk az ízével

Többen küzdenek a fogyasztása utáni émelyítő - undort keltő – ízzel. Ők a következőt tehetik anélkül, hogy rontanák a búzafűlé hatásfokát. Miután megitták, harapjanak rá egy kis gerezd citromra, vagy narancsra úgy, hogy csak a levét szívják ki. A rostokat nem. A szájüregben megforgatva ezt a kis mennyiségű levet lenyelhetik.
Még vízzel is kiöblíthetjük a szájüreget, ám ezt köpjük ki.
Ha valaki megteheti, hogy a lé lenyelése után még visszafeküdjön, akkor ezt ne hagyja ki.
Aki pedig ismeri a jóga gyakorlatában alkalmazott úgynevezett „emésztő légzést”, itt is nagyon jó hasznát fogja venni.

Örülök, hogy rám talált!

2008-ban kezdtem búzafüvet és csírákat termeszteni és fogyasztani. Ezek az évek folyamatos kísérletezgetésekkel, fejlesztésekkel és tanulással teltek.
Az árusítás menetét már az elejétől fogva úgy alakítottam ki, hogy a vásárlókkal hétről-hétre találkozzam. Legyen lehetőség közvetlen beszélgetésekre. Ez idő alatt rengeteg tapasztalat, eredmény, élmény gyűlt össze, amit ha egy kicsi időt szentel az oldalnak el is olvashat.
Sok sikert az egészség útján!

Tisztelettel,
Prázmári Mihály

Prázmári Mihály e.v.
Nyitva tartás:
Szerda: 15:00 - 18:00 óráig
Csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
9400 Sopron, Bánfalvi út 14. Kertvárosi Vásárcsarnok 9. számú üzlet
Tel.: +36/20 342 5305
buzafumisi@gmail.com
Skype: Zöldudvar