A növény vére

Mondhatni, ami az embernek és az állatnak a tüdő, az a Földnek a zöld növényvilág, csak fordítva működik. Mégpedig azért, mert a növények széndioxidot „lélegeznek be”, és oxigént „lehelnek ki”, míg az emberek és az állatok a széndioxidot kilélegzik, az oxigént pedig beszívják. Tökéletes életközösség.

Évekkel ezelőtt Dr. Hans Fischer és társai Nobel-díjat kaptak a vörös vérsejtekről szóló munkájukért. Kutatásaik közepette a tudósok észrevették, hogy az emberi vér, amely minden egyes sejthez oxigént szállít, molekuláris szinten gyakorlatilag azonos a klorofillal. Az emberi test vörös vérsejtjeinek jellegzetessége az oxigénszállító vörösvértest, melynek központi magja ásványi vaselemet tartalmaz. Ugyan akkor a legtöbb zöld növény jellegzetessége a klorofill, melynek magjában magnézium található.

1930-ban Dr. A. Zin kimutatta, hogy a klorofill - injekció emeli a szokásos vörösvértest számmal rendelkező állatok vörös vérsejtjeinek számát. A Liverpooli Egyetem két tudósa, J. H. Hughs és A. L. Latner még tovább mentek. Az 1936-ban a JOURNAL of PHYSIOLOGY című folyóiratban megjelent tanulmányukban beszámoltak naponkénti vércsapolással vérszegénnyé tett állatokról. Miután a vörösvértest szintjüket a normális fele alá csökkentették, tíz csoportra osztották szét őket. Öt csoport kontroll-állat egyáltalán nem kapott klorofillt. Azok, akik feldolgozatlan vagy nyers, finomítatlan klorofillt kaptak, mintegy ötven százalékkal meg tudták növelni a vörösvértest regenerációjuk sebességét, és az eredeti vérértékeiket hozzávetőlegesen két hét alatt megközelítették. Ez alatt, a szintetikus klorofillt kapó csoport nem mutatott javulást a regeneráció sebességében. A tanulmány végén a tudósok megállapítása így hangzott: „Úgy tűnik tehát, hogy az állati test képes a klorofillt vörösvértestté alakítani.” Erre a célra a nyers, finomítatlan klorofill bizonyult a legjobbnak.
Régebben egy-két orvos használta a klorofillt a vérszegénység kezelésére. De nem kell feltétlenül vérszegénynek lenni: a vörös vérsejtek növelése jobb vérkeringést, a sejtek tökéletesebb oxigénellátását és a test gyors kitisztulását eredményezheti. Tapasztalataim legalábbis ezt bizonyítják. Így a szervezet (például az agy, mely a testben rendelkezésre álló oxigén huszonöt százalékát hasznosítja) az. Oxigént gyorsan föl tudja használni. A búzafűlé segítségével a vérbe áramló oxigén ösztönzi többek között az immunrendszer, azaz a természetes betegségmegelőző és - leküzdő eszközünk megerősödését. Más szavakkal: a búzafű használatával a vér gazdagabb, a test pedig egészségesebb lesz.

Örülök, hogy rám talált!

2008-ban kezdtem búzafüvet és csírákat termeszteni és fogyasztani. Ezek az évek folyamatos kísérletezgetésekkel, fejlesztésekkel és tanulással teltek.
Az árusítás menetét már az elejétől fogva úgy alakítottam ki, hogy a vásárlókkal hétről-hétre találkozzam. Legyen lehetőség közvetlen beszélgetésekre. Ez idő alatt rengeteg tapasztalat, eredmény, élmény gyűlt össze, amit ha egy kicsi időt szentel az oldalnak el is olvashat.
Sok sikert az egészség útján!

Tisztelettel,
Prázmári Mihály

Prázmári Mihály e.v.
Nyitva tartás:
Szerda: 15:00 - 18:00 óráig
Csütörtök: 10:00 - 18:00 óráig
9400 Sopron, Bánfalvi út 14. Kertvárosi Vásárcsarnok 9. számú üzlet
Tel.: +36/20 342 5305
buzafumisi@gmail.com
Skype: Zöldudvar