Tudományos oldalról

Testünk, születésünkkor egy adott mennyiségű enzimmel születik, aminek életünk végéig ki kellene tartani. A helytelen életmód, a rossz táplálkozás, a betegségek óriási mennyiséget fogyasztanak, így idővel az egyensúly megbomlik, a szervezet egyre jobban ki van téve a súlyos betegségeknek. A gabonafüvekben a szó szoros értelmében enzimek százait fedezték fel eddig. Egy alaposabb tanulmányozás a jövőben ezreket fedhet majd még föl, hiszen a fű enzimek kincsesbányája. Ezek az enzimek az étrendbe beiktatva pótolják a testben előállított, belső enzimeket, meghosszabbítva azok élethosszát. Mikor az enzimek mennyiségben és minőségben hanyatlanak, ami az öregedéskor történik, a test egyre kevésbé tud elbánni a nehéz zsírokkal, a fehérjékkel és a fölösleges kalóriákkal. Ez felelhet a túlsúlyból és korai öregségből adódó gondokért, amelyek manapság annyi embert gyötörnek. Ezenkívül az ételek megfelelő emésztésében is részt vesznek. A búzafűlé magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.

Mi várható a búzafűlé tartós fogyasztásával?

  • Segít az immunrendszer felépítésében, megerősítésében
  • Bél-, emésztési-, méregtelenítési problémák esetén segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat, és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében.
  • Súlyfelesleg folyamatos leadása
  • Normális széklet
  • Életerő
  • Kisebb fáradékonyság
  • Nagyobb munkabírás
  • Betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás
  • Magas klorofill tartalma miatt, dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.

„A búzafűlé eredményesnek bizonyult többek között:

  • csontvelőrák
  • mellrák
  • vastagbélrák
  • tüdőrák
  • prosztatarák
  • petefészekrák
  • nyirokmirigyrák
  • nyirokrendszerrák
  • lymfóma
  • ciszták
  • cukorbetegség
  • sokizületi gyulladás
  • bronhitisz
  • hajhullás
  • túlsúly esetén”
Hippocrates Health Institute

A búzafűlé, tumor kialakulását gátló, gyógyító összetevői:

  • Az oxigéndús környezet megteremtésén a búzafűlében több komponens is munkálkodik. Az egyik a klorofill, melynek molekulaszerkezete kísértetiesen hasonlít a vérünkben oxigént szállító hemoglobinéhoz. A klorofillból tehát hemoglobin lesz, ami oxigénnel dúsítja vérünket.

„A RÁKOS SEJTEK OXIGÉN JELENLÉTÉBEN NEM TUDNAK LÉTEZNI”

Dr. Otto Wartburg (Nobel díj 1931)
  • Egy másik összetevő a Citokróm Oxidáz (COD) enzim, amely szintén oxigénszállító, de nem a vérben, hanem a sejten belül. A sejtlégzés szempontjából ez az utolsó, nélkülözhetetlen lépés, hiszen így jutnak oxigénhez mitokondriumok, sejtjeink energia termelő egységei.
  • Antioxidáns túlerőt, többféle antioxidáns hatású alkotóelemmel biztosít a búzafűlé. Többek között az egyik a szelén, amelyet a növekedésben lévő búza előszeretettel szív magába a talajból. Egy másik egy különleges anyag amit Superoxid Dizmutáznak (SOD) hívnak, amely egyedülálló módon, oxigén felszabadítása mellett semlegesíti a szabadgyököket. Ez a sejten belül termelt oxigén a záloga az egészséges sejtek aerob üzemmódjának (a rákos sejtek anaerob módon működnek)
  • Abscis Acid (ABA) a következő olyan összetevő, ami oldja a daganat azon bevonatát, amelynek a falósejtjeink elöli rejtőzködés a feladata. Az álca burkától megfosztott daganatot a falósejtek már könnyedén beazonosítják, és mint oda nem illő idegen anyagot, felfalják. Ezt a növényi hormont először Dr. Virginia Livingstone-Wheeler alkalmazta rákos betegek gyógyítására.
  • B17 vitamin. Az 1920-as évek elején Dr. Ernst Krebs szerette volna megválaszolni azt a kérdést, hogy mi lehet az oka annak, hogy, a világ különböző részein élő, és egészen eltérő táplálkozást folytató természeti népeknél mégis tapasztalható egy közös vonás, az hogy nincs rákbetegség. Rájött az akkor már 100 éve ismert amygdalin nevű anyag biokémiai funkciójára. Kutatásait azonos nevű fia folytatta, így gyakorlatilag két élet munkássága kellett időközben B17-re keresztelt vegyület humánélettani jelentőségének tisztázására. A B17 a sejtekbe jutva lebomlik, de ennek a lebomlásnak más eredménye lesz egészséges, és más rákos sejtben. Az egészséges sejteket táplálja, a rákos sejteket megöli. A valóságban persze ez többlépcsős folyamat, de tény, hogy az egészséges sejteket B12 vitaminhoz juttatja, a rákos sejtek számára azonban biztosítja a természetes sejthalált. A rákos sejtek ugyanis „hallhatatlanok”, azaz sejten belülről nem kapnak információt saját maguk elpusztítására, ahogyan ez minden egészséges sejtben törvényszerűen bekövetkezik. Dr. Krebs minden civilizálatlan nép táplálkozásában kimutatta a magas B17 forrásokat, amelyek 300-3000mg/nap/fő bevitelt valósítanak meg, szemben a mi civilizált 0-2mg/nap/fő értékünkkel.

„B17-VITAMIN HIÁNYA A RÁKBETEGSÉG KOCKÁZATÁT NÖVELI. RÁKBETEGSÉGEK ÉS A SARLÓSEJTES VÉRSZEGÉNYSÉG MEGELŐZÉSÉRE ÉS KEZELÉSÉRE ALKALMAS”

Bioterápia kézikönyv 2003
  • Passzív Tumor Ellenes védelmi Rendszer. Dr. Kulcsár Gyula biokémikus, rákkutató, abból az ismert tudományos tényből indult ki, hogy az immunrendszer teljes összeomlásakor (pl.: AIDS) sem nő meg jelentős mértékben a tumorok gyakorisága. Tehát a szervezetben működnie kell egy, az immunrendszertől független daganatellenes védelmi mechanizmusnak (Passzív Tumorellenes Védelmi Rendszer) amely – mivel a szervezet bármely pontján hatnia kell – általános hatású, felügyeletszerű rendszer. A megoldás kulcsa, hogy az egészséges sejtek a keringési rendszerben található anyagokból, csak az életműködésükhöz szükséges mennyiséget veszik fel, a tumorsejtek azonban korlátozás nélkül halmozzák fel ezeket az anyagokat. Így a tumorellenes védekezést biztosító anyagok is olyan nagy mennyiségben juthatnak a tumorsejtekbe, hogy azok a kóros sejtek pusztulását okozzák. A feltaláló sejtkísérletei során meghatározta a Védelmi Rendszer összetevőit, és igazolta a keverék daganatellenes hatását. A búzafű levét alkotó komponensek közül fellelhetjük a Passzív Tumorellenes Védelmi Rendszer vegyületeit is.
Örülök, hogy rám talált!

2008-ban kezdtem búzafüvet és csírákat termeszteni és fogyasztani. Ezek az évek folyamatos kísérletezgetésekkel, fejlesztésekkel és tanulással teltek.
Az árusítás menetét már az elejétől fogva úgy alakítottam ki, hogy a vásárlókkal hétről-hétre találkozzam. Legyen lehetőség közvetlen beszélgetésekre. Ez idő alatt rengeteg tapasztalat, eredmény, élmény gyűlt össze, amit ha egy kicsi időt szentel az oldalnak el is olvashat.
Sok sikert az egészség útján!

Tisztelettel,
Prázmári Mihály

Prázmári Mihály
őstermelő
Nyitva tartás:
Csütörtök 9-20 óráig
9400 Sopron, Lehár Ferenc utca 109.
Tel.: +36/70-395-9020
buzafumisi@gmail.com
Skype: Zöldudvar

wahavi honlaptervezésdrupal